Barcelona Cultura
Biblioteques de Barcelona
biblioteca4
Biblioteques de Barcelona compta amb 40 equipaments distribuïts per tota la ciutat i continua treballant en l’ampliació i la millora dels serveis de tota la xarxa. Una de les millores introduïdes el 2015 va ser l’ampliació del servei d’autopréstec a 8 noves biblioteques, de manera que ja són 11 les biblioteques que disposen d’aquest servei, a través del qual es va gestionar el 85% dels préstecs d’aquests equipaments.

Pel que fa a la col·lecció documental de Biblioteques de Barcelona, amb 2,4 milions de documents disponibles, el 2015 es va arribar a 1,5 documents per habitant, xifra amb la qual s’assolí la recomanació que recullen les Directrius IFLA-Unesco per al desenvolupament del servei de biblioteques públiques a les grans ciutats.

Un dels serveis que es van posar en marxa a mitjan 2015 va ser l’eBiblio, la plataforma de préstec digital de les biblioteques públiques catalanes. En els primers mesos de funcionament, es van efectuar 49.251 préstecs de llibres digitals a tot Catalunya.

Quant als equipaments, a banda d’intervencions de manteniment a diverses biblioteques, es va remodelar íntegrament la Biblioteca Joan Miró, que va fer 25 anys; es va millorar l’accés a la Biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras, i també es va remodelar íntegrament la Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, alhora que se’n va ampliar la superfície.

Algunes de les dades més rellevants de les biblioteques de Barcelona el 2015 són:

CA_DadesBibBcn2015