Barcelona Cultura
Espais de concerts
La vida musical barcelonina té entre els seus eixos principals tres grans auditoris que, per les seves dimensions, s’administren en règim de consorcis en què hi ha implicades diverses administracions. Són L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. Entorn d’aquests espais es produeixen bona part de les manifestacions d’òpera i de música clàssica i contemporània de la ciutat. Malgrat la preponderància d’aquests gèneres, tots tres espais estan oberts a concerts de tota mena, que van del pop a les músiques del món, i també acullen festivals dels estils més diversos.

Paral·lelament, un seguit de sales de concerts repartides per tota la ciutat formen una xarxa d’espais amb una programació regular de música en directe. Apolo, Razzmatazz, Music Hall o Bikini ofereixen música en viu bona part de la setmana, de la mateixa manera que ho fan espais com Sidecar, Tarantos, Jazz Sí Club, Luz de Gas o la petita sala Heliogàbal, entre d’altres. Tot i acollir també altres músiques, espais com el Jamboree o el Harlem Jazz Club són, a més, bons representants del circuit musical més vinculat al jazz.

Barcelona és també un punt de referència en les gires d’artistes de renom nacional i internacional, que acostumen a fer concerts en recintes esportius de gran capacitat. El Palau Sant Jordi o l’Estadi Olímpic són l’escenari habitual d’aquest tipus d’espectacles.

En aquest apartat, hi trobareu les dades de l’activitat de molts dels espais musicals esmentats, mentre que a l’apartat «La ciutat en dades» podeu consultar el resum dels concerts en espais de gran capacitat.