Barcelona Cultura

Perfil del públic dels museus. Enquesta 2020


La crisi de la covid-19, com no podia ser d’una altra manera, ha impactat de ple en el nombre de persones que han visitat els museus durant l’any 2020, i en la configuració del seu perfil de visitants.

Malgrat tot, els centres que participen en l’enquesta de museus que impulsa l’Institut de Cultura de Barcelona des de 2011, han seguit fent l’esforç de realitzar enquestes als seus visitants, per poder conèixer els seus públics, en un any tan diferent i complex.

Així doncs, un any més us presentem l'informe de resultats de l'enquesta de museus, una enquesta que l’Institut de Cultura de Barcelona impulsa des del 2011 per estudiar el perfil i els hàbits de visita del públic individual dels museus de la ciutat.

Aquest any l'informe posa èmfasi especial en el canvi en el perfil del públic dels centres (abans de la covid vs la reobertura després del confinament), que han vist com gairebé desapareixia el públic estranger, i com creixia el percentatge de públic local.

A l'informe 2020 també hi trobareu un avanç dels resultats d'unes preguntes sobre la covid-19 i la visita als museus, que s'han començat a fer a principis de 2021.

La presentació pública de l'enquesta va tenir lloc el divendres 14 de maig. En aquests enllaços podeu recuperar el vídeo i el document d'anàlisi que es va presentar durant la sessió: