Barcelona Cultura
Sales de cinema
El cinema és una activitat que s’ha vist absolutament afectada pels canvis tecnològics dels darrers anys. L’increment de l’oferta televisiva i les plataformes de visionament en línia han comportat un descens de públic a les sales, algunes de les quals s’han vist forçades a tancar.

Però malgrat que les xifres d’assistència a les sales de cinema han registrat en els últims anys nivells força més baixos dels que eren habituals, la ciutadania encara va molt més al cinema que, per exemple, al teatre i l’activitat als cinemes no s’atura.

A banda de l’esforç en l’oferta i la programació de les grans cadenes distribuïdores (amb propostes com la Festa del Cinema), cal destacar algunes iniciatives que busquen maneres noves d’acostar-se al públic. Així, el Texas, dedicat a reestrenes en versió original (a un preu reduït de tres euros); el Zumzeig, una sala del barri de Sants dedicada al cinema d’autor menys comercial, el documental i el videoart amb molt bona acollida entre el públic jove i alternatiu; el Phenomena, dedicat al cinema dels anys setanta, vuitanta i noranta, o la recuperació de les sessions matinals dels cinemes Verdi són algunes de les iniciatives que s’han endegat.

Un cas singular entre les sales de projecció és el de la Filmoteca de Catalunya, que promou la difusió de la cultura cinematogràfica amb projeccions de clàssics de tots els temps.

Les dades estadístiques que trobareu en aquest apartat són les que recull l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’òrgan de la Generalitat de Catalunya que concentra les competències en matèria de cinematografia.