Barcelona Cultura

Informe de participació Mercè 2023


Un any més us presentem l'Informe de participació Mercè 2023, on trobareu el detall de les dades de participació a les activitats programades, i més informació en relació a la Festa Major de Barcelona.

RESUM D'ASSISTÈNCIA

 

TRETS DESTACATS 2023

Cultura popular

  • La família de la cultura popular ha crescut aquest any amb els gegants de Kíiv, ciutat convidada de La Mercè 2023.
  • Per tercer any consecutiu, el Passeig de Gràcia ha acollit els correfocs de la Mercè (infantil i d’adults), i la Cavalcada de la Mercè pels carrers de Ciutat Vella ha despertat, com sempre, l’expectació i l’admiració del públic.

Música

  • Hi ha hagut propostes musicals de varietat de gèneres i estils, en escenaris amb grans aforaments (platja del Bogatell, Moll de La Fusta o el nou espai de Menéndez y Pelayo), i també en espais singulars com els jardins del parc del doctor Pla i Armengol i el Teatre Grec. En motiu del 30è aniversari del BAM s’ha recuperat l’escenari de la Plaça Reial.
  • Concert d’homenatge a Víctor Jara en commemoració dels 50 anys del cop d’estat a Xile.

Arts de carrer i més

  • L’epicentre del Festival MAC s’ha desplaçat del Parc de la Ciutadella al Parc de l’Estació del Nord, que ha conviscut amb altres espais ja clàssics (Palauet Albéniz, Castell de Montjuïc o Parc de Joan Miró) i amb un nou espai a la zona peatonal del carrer Consell de Cent.
  • L’espectacle de drons de la nit de diumenge ha congregat milers de persones a l’espigó del Gas, entre les platges de la Barceloneta i el Somorrostro.