Barcelona Cultura

L’activitat fílmica a Barcelona es consolida


Un any més, augmenten els rodatges a la ciutat de Barcelona i es consolida el paper de la Barcelona Film Commission.

L’any 2015 la ciutat de Barcelona ha acollit el rodatge de 3.311 produccions (un 7,8% més que el 2014) entre llargmetratges, curtmetratges, anuncis, programes de televisió, sèries, reportatges…

Del total de les 3.311 produccions, 945 van sol·licitar els serveis de la Barcelona Film Commission per demanar assessorament i tramitar els permisos d’ocupació de la via pública i filmacions.

Per poder dur a terme aquestes produccions s’han gestionat 6.522 permisos.

TIPOLOGIA DE LES PRODUCCIONS

Per tipologies, les produccions més nombroses que s’han rodat a Barcelona són els rodatges publicitaris, que el 2015 han representat el 39 % del volum total de rodatges.

ELS ESPAIS FÍLMICS PER DISTRICTES

Tot i que els districtes més sol·licitats segueixen sent Ciutat Vella i Sant Martí, l’esforç per descentralitzar les filmacions per part de les productores i de la Film Commission s’ha vist reflectit en l’augment de permisos a Sant Andreu (que ha doblat els de l’any 2014), Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi.

PARCS, JARDINS I PLATGES

El Parc de la Ciutadella i el Park Güell han tornat a ser els parcs més filmats durant l’any, amb 98 produccions en cadascun d’ells. El 2015, però, en la línia de la descentralització dels espais de rodatge, s’han creat tres espais de filmació nous (al Mirador de l’Alcalde, a l’skatepark Mar Bella i a la platja de Sant Sebastià), que han tingut una activitat fílmica important (12, 14 i 25 produccions respectivament).

Per a més informació consulteu el Balanç anual 2015 de la Barcelona Film Commission.