Barcelona Cultura

Neix Bàrcino 3D: una aplicació per passejar per la Barcelona romana


L’Institut de Cultura de Barcelona, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha desenvolupat un projecte que li ha permès restituir en 3D la Barcelona romana de finals del segle III dc i el territori que l’envoltava. Tota la informació està georeferenciada, un fet que permet superposar la Barcelona actual amb aquella Bàrcino, en espais com l’aqüeducte romà al seu pas per la plaça Vuit de Març o la plaça Nova. També es pot veure una domus situada a l’actual plaça de Sant Miquel o el subsòl del Museu d’Història de Barcelona. L’aplicació, a més, proposa diverses rutes per la Barcelona romana i conté informació sobre totes les restes arqueològiques trobades a la ciutat.

La maqueta recreada es basa en el treball científic realitzat per un extens grup d’arqueòlegs, historiadors, epigrafistes, etc. i el punt de partida ha estat la documentació generada arran de les excavacions arqueològiques, els estudis patrimonials i els diversos treballs de recerca que s’han publicat arreu en relació a la Barcelona romana. L’aplicació està adreçada a diferents tipus de públic i es pot descarregar en tres idiomes (català, castellà o anglès) al web del Servei d’Arqueologia de Barcelona.

Disponible per a tauletes i ordinadors personals. Properament també estarà disponible per a telèfons intel·ligents i per a Google Earth.

Vídeo de presentació