Barcelona Cultura

Perfil del públic dels museus de Barcelona. Enquesta 2016


Un estudi de públic analitza el perfil dels visitants individuals de 16 museus de la ciutat a partir de més de 32.000 enquestes.

Un any més, l’Institut de Cultura de Barcelona ha presentat els resultats de l’enquesta que des de fa cinc anys es fa als visitants dels museus de la ciutat. El perfil general dels visitants individuals dels museus és:

PROCEDÈNCIA:

  • El 70% dels visitants dels museus de Barcelona resideix a l’estranger, principalment a països europeus, mentre que el 17,7% provenen de la ciutat de Barcelona.

FIDELITAT:

  • El 78% dels visitants entra al museu per primera vegada(excepte en el cas del CCCB, que, amb un públic més local, té un 57% de visitants que repeteixen).
  • Entre els residents a Barcelona,el percentatge dels qui entren al centre per primera vegada baixa fins al 47%.

MITJANS D’INFORMACIÓ:

  • Atès que els estrangers representen una àmplia majoria entre els visitants, les fonts d’informació turística segueixen sent el principal mitjà prescriptor dels museus (43%).
  • La resta de mitjans esmentats són les recomanacions personals (15%), Internet (13%) i els mitjans de comunicació (8%).

Trobareu més informació i els resultats de cadascun dels museus que han participat a l’enquesta a l’Informe de resultats de l’enquesta 2016.